Fotografia saptamanii

 
 

INSCRIERE


Ultimele discutii pe forum


Ultimele postari pe blog


Intrebari frecvente


Propune o competitie


Stiati ca?

 
 

DESPRE NOI

Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) este o organizatie non-guvernamentala, lider national in domeniul cercetarii aerospatiale. - www.arcaspace.ro

ARCA a participat incepand cu anul 2002, la cea mai prestigioasa competitie astronautica, Ansari X Prize, in cadrul acestei competitii fiind unul dintre competitorii importanti.

ARCA a dezvoltat trei mari programe: Demonstrator, Stabilo si Haas-ELE.

Racheta Demonstrator 2B, echipata cu primul motor racheta din lume din materiale compozite reutilizabil, monopropelant, a fost lansata cu succes, la data de 9 Septembrie 2004, de la Baza Fortelor Aeriene de la Capul Midia, de pe tarmul Marii Negre.

Stabilo este un vehicul racheta in doua trepte, lansat din aer, care a executat doua zboruri pana in acest moment. Prima treapta este cel mai mare balon solar din lume, iar a doua treapta este un vehicul racheta pilotat.

Primele zboruri la joasa altitudine ale sistemului au fost efectuate in 2006. In acelasi an, Misiunea1 a fost lansata la o altitudine de 14.700 m.

In 2007 Misiunea2 a fost lansata la o altitudine de 12.000 m deasupra Marii Negre. Echipa a primit datele de zbor prin intermediul unui satelit de telecomunicatii. Locul de amerizare a fost in perimetrul alocat, la 30km fata de punctul de lansare. Marina Militara a recuperat vehiculul racheta, nava militara fiind dirijata de la Centrul de Comanda al ARCA.

ARCA s-a inscris in 2008 in Competitia Google Lunar X Prize. Pentru a reusi sa intre in posesia premiului de 30 mil $, ARCA dezvolta sonda lunara ELE si racheta lansatoare de sateliti Haas. Haas este cel mai ambitios proiect de cercetare initiat vreodata de Romania.

 
1910 - 2010
100 ani de la primul zbor
efectuat in tara de catre un aviator
roman, Aurel Vlaicu, cu un aparat
construit in Romania
     

Sustinatori


Arhiva


Dictionar tehnic


Contact

© ARCA 1998-2009

         

 

Dumitru Popescu - Presedinte ARCA/Departament propulsie
www.dumitrupopescu.ro

Teodor Diaconu - Conceptia vehiculelor/Dinamica zborului

Andrei Comanceanu – Vicepresedinte ARCA/ Dinamica zborului

Comanescu Dragos – Inginer propulsie

           
 

Bogdan Sburlea – Project manager/PR

Paul Radut – Conceptia echipamentelor electric si electronic

Dragos Muresan – IT/Grafica computerizata

Simona Popescu – PR manager

Florian Benchea – Web design/PR